середу, 3 січня 2018 р.

80-ліття місцевого поета Петра Паливоди

З роси й води Вам, Петре Васильовичу!
80-років – це більша половина життєвого шляху. Кожен, хто переступить цей рубіж у своєму житті, обовязково оглядається на пройдений шлях, підсумовуючи все, що зроблено, здобуто.
Саме таку дату – 80-ти річчя від Дня народження відзначив шановний Петро Васильович Паливода – місцевий поет, житель Висоцька.
Народився Петро Васильович у селі Вовчок Козелецького району на Чернігівщині 3 січня 1938 року.
По закінченню зооветеринарного технікуму запрошений на роботу в село Висоцьк. Далі армія, де був кореспондентом армійської газети.
Після закінчення Львівського зоотехнічного інституту працював на посадах головного зоотехніка, економіста Висоцького лісгоспу.
Був головою місцевої організації ветеранів, активним учасником Висоцького хору.
Перша збірка Паливоди має назву «Моя стежина» (видана у 1998 оці), друга збірка - «Друге цвітіння» (2006 р.), третя – «І знов цвіте калина рясно» (2017 р.).
Дуже приємно було бачити на святі багато гостей, шанувальників слова Петра Васильовича. Привітали ювіляра його колеги з літературно-мистецького об’єднання «Журбина», Ю. В. Карпович, директор Центру культури та дозвілля, привітала поета від імені Висоцької сільської ради,       В. П. Креденсир, директор Висоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, головний зберігач музейних фондів Г. В. Яцута та вокальний колектив Висоцького СБК.
Також приємним було нагородження поета грамотою від органів районної адміністрації.
І ми раді вітати Вас з цією датою, а разом і з Новим роком і Різдвяними святами! Бажаємо Вам, шановний поете, сили, здоровя, мудрості та творчого натхнення на Вашій поетичній ниві.
Нехай процвітає Ваш оптимізм, цілеспрямованість. А поруч прокують доброта і чуйність.
80 – це зрілість лота
Нехай до 100 і далі
Ідуть, не озираючись літа!
Бібліотекар Висоцької ПШБ
Малько  М. В. 





































Немає коментарів:

Дописати коментар